top of page

NACHTBLIND
van Aidan Vernee

korte film

Nachtblind is een korte coming-of-age film over een 15 jarige jongen. Tijdens een angstaanjagende nacht in het uitgaansleven ontdekt hij wat zijn plaats in de sociale rangorde is, en dat het meisje dat hij leuk vindt helemaal geen bescherming van hem nodig heeft.

Nachtblind is een filmproject met een lange adem. De film is geschreven en opgenomen in 2016 en kende toen ook al een première, maar schrijver en regisseur Aidan Vernee was er nog niet tevreden mee. In 2019 heeft hij een compleet nieuwe montage gemaakt. De film is opnieuw ge-colorgrade door Lester Kamstra en er kwam een nieuwe geluidsmix van Max Oostveen. Ook is er door Sebastiaan Bax een originele soundtrack ontworpen en opgenomen voor de film. Op 14 maart 2020 ging de film in première op YouTube. De film is exclusief op YouTube gepubliceerd om haar doelgroep het beste en het snelste te kunnen bereiken.

// Kijk Nachtblind nu op: YouTube.

CREDITS

cast BAUKE VAN BOHEEMEN  MIRRE LICHT  SHANE REDONDO  SAM KROON  RACHAN NTUMBA  JUNA DE LEEUW  SEBASTIAAN JANSSEN  GIJS AHSMAN en DOMINIQUE BOSMAN

productie TIMO VAN BLOOIJS

camera LESTER KAMSTRA

geluid en sound design MAX OOSTVEEN

licht JOSHUA PINHEIRO FERREIRA

art director MARK KRAMER
muziek SEBASTIAAN BAX

regieassistent RAVI SANDBERG

runner PIM TEEUWEN

catering ASTRID SCHUTTE
scenario en regie AIDAN VERNEE

copyright AIDAN VERNEE © 2020

  • Spotify
  • YouTube
  • Soundcloud
  • Bandcamp
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page