top of page

META-MOE
van Buysse & Joosten i.s.m. Via Rudolphi

theater

Aan een opgespoten strand van een all-inclusive resort ontmoeten twee vakantiegangers elkaar. Hannelore (25) ligt in haar Björn Borg bikini op haar Ajax handdoek. Terwijl ze Kanye West luistert op haar AirPods, draait ze om de twintig minuten van buik naar rug en weer terug. Berry (40), ligt op zijn hyper- flexibele strandbedje, afwisselend Nietzsche en Dostojevski te lezen, terwijl hij zijn Volkskrant Magazine-app refresht. Ze raken in gesprek over de lauwe frieten van het ellenlange buffet, het gemak van zelfbruiner en de zevende symfonie van Beethoven. Totdat ze erachter komen dat ze elkaar kennen en beiden niet meer kunnen ontkennen wie ze ooit waren.

Meta-moe is een dialoog over wannabe’s en intellectuelen, het bevraagt onze drang naar authenticiteit en onze afkeer van pretentie. Maar zijn de mensen die wij veroordelen als pretentieuze sukkels niet eigenlijk mensen die de moed hebben zich uit een hokje te vechten? Zou het ons niet verder brengen als we onszelf openlijk wat serieuzer zouden nemen?

Na het succes van Fringe Award-winnende voorstelling Great People en het bejubelde CRYBABY duikt het aanstormend all-round maak-duo Emma Buysse en Luna Joosten in de wereld van het all-inclusive resort. Verwacht een komisch, vlijmscherp en puntig duet met Emma, Mark Kraan en mascotte Bollo de Beer.

Bollo's Clubhouse (Theme Tune)Sebastiaan Bax
00:00 / 01:33
Monoloog AlienmevrouwSebastiaan Bax
00:00 / 02:09
Desert CultureSebastiaan Bax
00:00 / 01:07
Aqua JoggenSebastiaan Bax
00:00 / 00:57
Real PainSebastiaan Bax
00:00 / 00:44
DichotomieSebastiaan Bax
00:00 / 02:12

CREDITS

concept en tekst EMMA BUYSSE  LUNA JOOSTEN
regie LUNA JOOSTEN
spel EMMA BUYSSE en MARK KRAAN
campagnebeeld, scenografie en kostuumontwerp SARA SCHOON
compositie SEBASTIAAN BAX
dramaturgie LOTTE MELKERT
techniek en lichtontwerp ROEL LEENDERS
productie ANNE OORT
marketing LISETTE BROUWER
organisatie VIA RUDOLPHI PRODUCTIES

copyright BUYSSE & JOOSTEN / VIA RUDOLPHI PRODUCTIES  © 2024

  • Spotify
  • YouTube
  • Soundcloud
  • Bandcamp
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page